Skip to content

Backup

Tjenesten

MCHost tar automatisk backup av alle servere daglig og beholder filene i en gitt periode, dette inkluderer også database.

Siden filene lagres off-site (Ikke på samme servermaskin som Minecraft Serverene kjører på), så er ikke disse filene tilgjengelig on-demand for hver kunde.

For å kunne få tilgang til backupfilene, så må dette forespørres MCHost support, deretter vil vi behandle forespørselen og sjekke tilgjengeligheten til gitt uttak av backup.

Ekskluderte mapper og filer

/dynmap/web/tiles/**
/plugins/dynmap/web/tiles/**
*/logs/*
*.log
*.log.gz
/proxy.log.?
/proxy.log.0.lck
/*.zip

Ekskluderings-listen blir justert etter behov, verdiene vi har satt er det vi definerer som unødvendig å ta backup av, dette inkluder også Dynmap som lagrer massevis av kart-bilder.

Akseptabel bruk

Nå er det slik at MCHost tar backup av alle servere som standard, men dette kan avvike.

  • Om kunde selv ønsker seg ekskludert fra backup
  • Om serveren til kunden ikke tilfredstiller fair-use*

Info

Nå er det slik at vi har en eksluderingsliste, men er det slik at det lagres markant mange filer, så vil vi ta en kikk på om det er mulig å legge til et filter i ekskluderingslisten.
Om dette derimot ikke er gjennomførbart (Det vil si at filteret ikke kan regnes som effektivt), så vil det bli gjort en vurdering om å eksludere serveren fra backup, info vil i så tilfelle bli sendt på mail med varsling.